La CUP Banyoles aposta per destinar més recursos públics en l’àmbit de polítiques socials

La formació considera que no es poden traspassar determinades línies vermelles i per això treballa per garantir el dret a l’alimentació, a l’habitatge i al subministrament de recursos bàsics a tots els habitants de Banyoles

En una situació de crisi i d’emergència social com l’actual, hi ha línies vermelles que no es poden traspassar. La CUP Banyoles ha portat a terme aquest dimarts una roda de premsa al barri de la Farga per explicar la línia de treball de la formació i les propostes electorals que incorpora en matèria de drets socials. En primer terme, la CUP considera que és essencial augmentar el pressupost destinat a les polítiques socials i, al mateix temps, assumir els serveis socials directament des de l’ajuntament. La prioritat de la CUP són les persones.

Aquestes línies vermelles que no es poden traspassar, segons el programa electoral de la formació, es divideixen en tres punts essencials:

-El dret a l’alimentació com un dret inalienable. Per garantir aquest dret, donem suport a iniciatives autogestionades d’aliments de proximitat.

-Habitatge: cap desnonament més. Ens sumem a les propostes de la PAH i la ILP d’Habitatge. Elaborarem un cens d’habitatges buits i promourem els lloguers socials dels habitatges buits. Cap persona sense casa, cap casa sense persones.

-Cap tall de llum, aigua o gas. Establirem un protocol de comunicació i d’intervenció que eviti el tall del subministrament a les famílies amb dificultats econòmiques.

Per una ciutadania activa i apoderada

El número dos de la llista de la CUP Banyoles, Non Casadevall, ha explicat que la CUP aposta per una Banyoles “justa, cohesionada i participativa, no només amb bones paraules sinó amb fets. Lluitem perquè a Banyoles no hi hagi persones de primera i de segona”. Per aconseguir-ho, la CUP treballa “colze a colze amb les persones, convertint-les en el centre de les polítiques socials, no només en uns simples clients de serveis que reprodueixen i perpetuen les desigualtats”. Algunes de les formes per començar a incidir en aquesta línia són:

-Creació d’uns pressupostos participatius: els diners de tothom els volem gestionar entre totes i tots.

-Impulsar Consells de barris: no hi ha millors persones per decidir que els mateixos veïns, que coneixen millor les seves necessitats.

-Apostem pels mediadors als barris i pel treball fet conjuntament amb la comunitat i destinat a ella mateixa: per millorar la convivència cal promoure el coneixement mutu de les diferents realitats culturals i socials de la ciutat.

-Combatem la pobresa amb plans d’activació, més que de caritat i beneficència: entenem que tots els ciutadans i ciutadanes som agents polítics i socials, no clients i receptors de caritat. És per això que apostem per potenciar els projectes comunitaris, d’autoorganització i de suport mutu, posant la persona com a centre de les polítiques. Per una ciutadania activa i crítica, fomentem el protagonisme ciutadà.