DIGUEM NO A LA MEDALLA D'OR DE LA CIUTAT PER L'IRENE RIGAU

Després de la comunicació del grup de Convergència i Unió de donar la medalla d’or de la ciutat d’enguany a l’exconsellera Irene Rigau des de l’Assemblea de la CUP Banyoles volem fer les següents consideracions:

 

  • El nostre desacord absolut vers aquesta designació i la preocupació pels mètodes de l’actual consistori a l’hora de prendre determinades decisions.
  • Pensem que la medalla d’or de la ciutat s’hauria d’atorgar només a persones que generin un ampli consens i que la majoria de la població s’hi pugui identificar o referenciar . Aquest no és el cas d’Irene Rigau.
  • Irene Rigau va ser una de les conselleres més qüestionades de l’anterior govern de la Generalitat. La seva tasca al capdavant de la conselleria va ser àmpliament criticada per la gran majoria de la comunitat educativa del Principat de Catalunya.
  • Irene Rigau va ser consellera d’un dels governs més retalladors de la història de Catalunya. Davant el patiment majoritari de les classes populars del país, i en concret de Banyoles, una designació d’aquest tipus no sembla la més idònia.
  • Tot i que Irene Rigau és filla de Banyoles ha desenvolupat la gran majoria de la seva carrera política lluny de la nostra ciutat. La medalla d’or s’hauria de donar a algú que hagi contribuït de manera directa a la nostra ciutat o bé que consti amb un amplíssim consens.
  • Ens preocupa que l’actual equip de govern vulgui imposar aquesta proposta per majoria i no per unanimitat del plenari  Caldria que les accions que emprengui el govern puguin ser acceptades per la majoria de la població.

   

  Per totes aquestes qüestions des de la CUP demanem el següent:

  • Que l’equip de govern retiri aquesta proposta i que la votació no arribi al ple del pròxim dilluns.
  • En el cas que arribi al ple, que només s’aprovi si la totalitat dels grups municipals està d’acord amb la proposta.
  • Que en el cas que es vulgui donar una medalla d’or es tingui en compte la idiosincràsia pròpia de la ciutat de Banyoles, obrint un procés participatiu que permeti trobar la persona de màxim consens per la ciutat. Banyoles és un poble ric en expressions associatives que generen amplis consensos per tota  la ciutadania. Si es vol donar una medalla d’or s’hauria de mirar en aquesta direcció.
  • Que s’abandoni la política de governar per decret i que es fomenti el diàleg amb les diferents agrupacions municipals. Cal fomentar els punts de consens i no fer propostes que poden dividir la població banyolina.

  26 de maig de 2016

  Banyoles, Països Catalans

  Pensem que la medalla d’or de la ciutat s’hauria d’atorgar només a persones que generin un ampli consens i que la majoria de la població s’hi pugui identificar o referenciar . Aquest no és el cas d’Irene Rigau.