La CUP Banyoles destapa les irregularitats en la Protectora d’Animals del Pla de l’Estany

En una roda de premsa celebrada davant la protectora, la CUP Banyoles ha volgut posar de manifest l’opacitat en la gestió d’aquest servei i les irregularitats a l’hora de tractar els animals, que no es troben en les condicions adients

La gestió del servei de gossera de la ciutat ha estat durant molt temps una qüestió duta a terme de manera opaca, sense la transparència necessària. Actualment, els animals que es troben a la protectora no reben el tractament adequat que preveu la llei de protecció dels animals, i és per això que la CUP Banyoles considera que cal intervenir en aquesta situació tot promocionant la defensa dels animals, una qüestió que s’inclou de manera detallada al programa electoral de la formació.

El membre de la CUP Banyoles i número 16 de la llista, Víctor Carreño, ha explicat que “les instal·lacions no són adequades per l’estada i la cura dels animals”, tot i que ha sorgit un moviment de voluntaris que cuida diàriament els animals que es troben a la gossera, “una iniciativa que s’ha de promocionar, ja que la trobem molt adequada tenint en compte la situació actual dels animals”.

En primer lloc, la CUP considera que la idea actual de servei de recollida d’animals ha d’avançar cap a un concepte de protectora d’animals, vetllant pel seu màxim nivell de protecció i benestar, alhora que cal afavorir una major responsabilitat i una conducta més cívica de la ciutadania en la defensa dels animals.  

Propostes concretes que s’inclouen al programa electoral

La membre de la CUP Banyoles i número 3 de la llista, Nuri Brugada, ha exposat les propostes concretes que planteja la formació al seu programa electoral en l’àmbit de protecció dels animals. De manera resumida, algunes de les iniciatives més destacades són les següents:

-Revisar la gestió duta a terme en el servei de recollida i acollida d’animals per part del Consell Comarcal.

-Reconstruir les instal·lacions de la gossera, creant un espai que garanteixi l’efectiva i adequada protecció i benestar dels animals.

-Acreditar que els animals, una vegada arribin a les instal·lacions, són identificats i registrats, desparasitats, vacunats i esterilitzats.

-Establir un pla d’acció i de funcionament entre la policia, el servei de recollida i el personal de la protectora davant les possibles infraccions que es duguin a terme.

-Impulsar propostes i accions per finançar d’altres maneres el manteniment i el benestar dels animals de la gossera.